Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Γλυκές κουλούρες ...

... Τύπου δε λέει συνέχεια η νεολαία; Αυτό είναι τύπου σνίκερ, το άλλο είναι τύπου μπάκπακ, αυτός είναι τύπου χιπστεράς και πάει λέγοντας. Ε, λοιπόν κι αυτά τα γλυκάκια είναι τύπου ντόνατς, τύπου ψωμάκια, τύπου νοστιμότατα ...


Γλυκές κουλούρες



υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. ζάχαρη
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
80 ml ηλιέλαιο
150 ml χλιαρό γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

1 κροκάδι για επάλειψη




Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.






Ρίχνουμε το αυγό, το ηλιέλαιο και το γάλα.





Αρωματίζουμε με το ξύσμα.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη (περίπου 5΄).






Φτιάχνουμε ένα χοντρό κορδόνι με τη ζύμη.

Το κόβουμε στη μέση.






Κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση.

Και ξανά κάθε κομμάτι στη μέση, ώστε να έχουμε 8 κομμάτια ζύμης, που πλάθουμε σε μπαλάκια.






Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη.

Χαράζουμε 4 γραμμές με το ροδάκι της πίτσας.






Τυλίγουμε διαγώνια ρολό.






Ανοίγουμε ελαφρά το κορδόνι στον αέρα, περίπου όπως γυρίζαμε το σκοινάκι παίζοντας, σχηματίζουμε κουλούρα και ενώνουμε τις άκρες.





Φτιάχνουμε έτσι 8 μικρές κουλούρες και τις αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με το χτυπημένο κροκάδι.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου.






Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα γλυκά να κρυώσουν ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.






Σερβίρουμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου