Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Χούμους σκέτο ...

... Homo homini hummus. Όχι άλλο lupus ...

 

 Χούμους σκέτο

 

 

 

υλικά:
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα (από κονσέρβα)
δαφνόφυλλο, θυμάρι

 

 

 

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε.

 Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει.

  Αρωματίζουμε με το δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.

 

 

Βράζουμε για 10΄.

 

 

 

Βγάζουμε τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε μαζί με 3-4 κουταλιές από το νερό τους.

 

 

 

 Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, λάδι και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.





Σερβίρουμε, εδώ με καπνιστή πάπρικα και καραμελωμένα κρεμμύδια.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου