Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Σαλάτα με καρπούζι και αγγουράκι ...

 ... Εμείς το καρπούζι για φρούτο το ξέραμε. Και το τρώγαμε πάντα μετά το φαγητό. Αυτά τα μοντέρνα, που το καρπούζι το κάνουμε σαλάτα και το τρώμε μαζί με το φαγητό, ούτε τα ξέραμε ούτε τα φανταζόμασταν. Και τα καλοκαίρια τρώγαμε αγγουροντοματοσαλάτα, όχι αγγουροκαρπουζοσαλάτα. Τώρα όμως τρώμε ...


Σαλάτα με καρπούζι και αγγουράκι





υλικά:
καρπούζι
τρυφερό αγγουράκι
2 κουταλιές χυμός λεμονιού




Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια, βγάζουμε τους σπόρους και κόβουμε τα κομμάτια σε κυβάκια.

Χρειαζόμαστε 2 ή 3 κούπες καρπούζι.

Πλένουμε το αγγουράκι αν είναι τρυφερό ή το ξεφλουδίζουμε.

Το κόβουμε κατά μήκος κι ύστερα σε κυβάκια. Χρειαζόμαστε την ίδια ποσότητα με το καρπούζι.





Βάζουμε σε σαλατιέρα το καρπούζι και το αγγουράκι.





Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, ρίχνουμε ελάχιστο πιπέρι.





Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.





Σερβίρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου