Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τσιπς τορτίγιας σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και αυγά ...

 ...  Άντε, πάλι για σένα δουλεύω. Κοίτα τι σού 'χω σήμερα για να εντυπωσιάσεις τους Ιθπανούθ φίλους σου. Μια συνταγή idiot proof, που ασφαλώς και δεν εξυπονοεί τίποτα.
Υπάρχει μόνο ένα προβληματάκι με την ονοματοδοσία. 
Νονά δεν είμαι, βαφτιστήρια δεν έχω, πώς να τη βαφτίσω λοιπόν τη συνταγή Chilaquiles Egg Bake στα ελληνικά; ΄Η θα την αφήσω ως έχει κι ότι βγάλουμε απ' τα συμφραζόμενα ή απλώς θα την περιγράψω ως ...


Τσιπς τορτίγιας σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και αυγά





υλικά:
560 gr. ντομάτα κονκασέ
πάστα τσίλι (όσο καυτερή αντέχουμε)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. τσιπς τορτίγιας (εδώ καυτερά)
2 αυγά
μαϊντανός ή κόλιαντρος
τριμμένη γραβιέρα/ρεγκάτο/παρμεζάνα





Αν έχουμε τηγάνι 24 εκ. που από το μάτι της κουζίνας μπαίνει στο φούρνο, φτιάχνουμε το φαγητό σ' αυτό. Αλλιώς αδειάζουμε τη σάλτσα και τα τσιπς σε ταψάκι και προχωρούμε στο ψήσιμο.


Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα ντομάτας κονκασέ.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το σκόρδο για 1΄.

Προσθέτουμε την πάστα τσίλι, τη ντομάτα κονκασέ, πολτοποιημένη και ολόκληρη, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5΄-7΄.





Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τσιπς τορτίγιας που προτιμάμε. 

Καλό θα ήταν να είναι σχετικά χοντρά για να μη διαλυθούν στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε απαλά. 

Θέλουμε κάποια τσιπς να καλυφθούν από τη σάλτσα και άλλα να μείνουν τραγανά.





Αν δεν έχουμε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, αδειάζουμε προσεκτικά το φαγητό σε λαδωμένο ταψάκι.





Ανοίγουμε στη σάλτσα δύο λακκουβίτσες και σπάμε τα αυγά.

 Αλατοπιπερώνουμε.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄ περίπου ή μέχρι να σφίξουν τα αυγά στο βαθμό που προτιμάμε.




 

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο και το τριμμένο τυρί.







Σερβίρουμε αμέσως.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου