... Υπάρχει λένε μια διάσημη αμερικάνικη φρουτοσαλάτα, η Αμβροσία με τ' όνομα. Πιο διάσημη απ' την αυθεντική αμβροσία, την τροφή των Ολυμπίων, αποκλείεται να είναι αλλά και πάλι τι περιμένεις από αμερικάνους; Ιδίως όταν μαθαίνεις ότι στην αρχική της μορφή η περί ης ο λόγος γινόταν με ανανά κονσέρβα, μανταρίνια κονσέρβα, μπόλικη σαντιγύ και marshmallows.
Ευτυχώς μετεξελίχθηκε και ανανεώθηκε ...
Φρουτοσαλάτα Αμβροσία
υλικά:
1 μικρός ανανάς
2 ακτινίδια
2-3 μανταρίνια
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 μεγάλη κουταλιά μέλι
1-2 βανίλιες
1/2-1 κούπα ινδοκάρυδο
Καθαρίζουμε τον ανανά γύρω-γύρω.
Τον κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το σκληρό κεντρικό κομμάτι και τον κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε κύβους.
Τα βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τον ανανά.
Καθαρίζουμε και τα μανταρίνια, ξεχωρίζουμε τις φετούλες τους, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια.
Ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού στα φρούτα και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και κάνουμε ένα τελευταίο απαλό ανακάτεμα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου