Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Κέικ πορτοκάλι ...

... Το είχα ξεχάσει για χρόνια, το βρήκα κάνοντας εργασίες συντήρησης του ιστολογίου και ντράπηκα που δεν το φτιάχνω πια. Αυτό το ρετρό, λιτό κέικ που έφτιαχναν όλες σχεδόν οι νοικοκυρές για τα παιδιά τους σε πόλεις και χωριά. 
Λάδι, ζάχαρη, αυγά, λίγο πορτοκάλι για το άρωμα, πολλά δε θέλει ο άνθρωπος. Άντε και λίγες σταγόνες σοκολάτας ...



Κέικ πορτοκάλι 






υλικά: 
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες κόκκινη φαρίνα
65 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 







 Ρίχνουμε τη μαργαρίνη στο καλαμποκέλαιο και τα ζεσταίνουμε μαζί στα μικροκύματα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.








Ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το αλεύρι.















Προσθέτουμε αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.










Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.



  







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄ περίπου.











Μόλις  το κέικ κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.













Σερβίρουμε.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου