Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Πιπεριές καλύτερες κι από τηγανητές …

…Μη μου πεις ότι ακόμη κάθεσαι και τηγανίζεις τις πιπεριές. ΄Ή για να ακριβολογώ, στέκεσαι και τηγανίζεις τις πιπεριές. Χαρά στο κουράγιο σου και την υπομονή σου. Μέρα μ’ ήλιο σαν κι αυτόν και θερμοκρασία ευρωπαϊκού επιπέδου να στέκεσαι μπροστά σ’ ένα καυτό τηγάνι που σου πετάει υγρόν πυρ.
Το ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ οι πιπεριές και σε ποιον δεν αρέσουν; Μεζεδάκι για ποτό, ορεκτικό μαζί με δροσερό τζατζίκι, συνοδευτικό σε ψάρια, ακόμη και για κύριο τρώγονται μαζί με ψωμί, φέτα και ντομάτα.
Κι επειδή όλα αυτά δε θέλουμε να τα χάσουμε, αναθέτουμε στο φούρνο να φτιάξει τις πιπεριές. Ας είναι καλά η λειτουργία του θερμού αέρα. Με ελάχιστο λάδι, πιο υγιεινά, πιο γρήγορα κι εντελώς άκοπα έχουμε …


Πιπεριές καλύτερες κι από τηγανητές





υλικά:
πράσινες πιπεριές (κέρατο)
χοντρό αλάτι
λάδι



Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε καλά και τις τρυπάμε 3-4 φορές την κάθε μία με πηρούνι.

 Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί. 

Ραντίζουμε το χαρτί με ελαιόλαδο και σκορπίζουμε λίγο χοντρό αλάτι. 

Αραδιάζουμε τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ακόμη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 10΄. 

Τραβάμε έξω το ταψί, γυρνάμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄ ακόμη, ή προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και, προαιρετικά, με ελάχιστο ξύδι. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου