Σάββατο 29 Μαΐου 2010

‘Σαν μπισκότα’ με φυστίκι και σταφίδες …

…  Από τους πιο διάσημους σύγχρονους σεφ, άμεσος, ευφάνταστος, νευρικός, ακαταπόνητος και ... ανθηρόστομος. Δε σηκώνει πολλά-πολλά κι έχει για ψωμοτύρι την “f-word” η οποία τιτλοφόρησε μια από τις εκπομπές του.


695ae2205315a6n


O Gordon Ramsey δε θέλει αντιρρήσεις, γι’ αυτό και το ‘yes, chef’ είναι αυτό που θέλει να ακούει. Δική του συνταγή αυτή που ακολουθεί για ‘μπισκότα’ με ζύμη σφολιάτας …


‘Σαν μπισκότα’ με φυστίκι και σταφίδες


ΠΙΑΤΑΚΙ

  
υλικά:
1 μπωλ φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
λίγες ξανθές σταφίδες κομμένες
3 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
λίγο λυωμένο βούτυρο
ζάχαρη άχνη

1 φύλλο σφολιάτας





Αναμειγνύουμε τα φυστίκια με τις σταφίδες. 

Πασπαλίζουμε ένα αντικολλτικό με ζάχαρη άχνη και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. 

Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε την κανέλλα. 

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα φυστίκια με τις σταφίδες και περιχύνουμε με το μέλι. 

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγη κανέλλα ακόμη.



ΓΕΜΙΣΗ
 


Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε ρολό, κλείνουμε τις άκρες και αφήνουμε στο ψυγείο για 5΄-10΄. 

Κόβουμε ισομεγέθεις ροδέλες.


ΡΟΔΕΛΕΣ



Τοποθετούμε τις ροδέλες σε αντικολλητικό ταψί, τις πιέζουμε λίγο με το χέρι, τις βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.



ΡΟΔΕΛΕΣ 2
  ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου για περίπου 10΄.

Pistachio and raisin biscuits … Done!

Τρατάρουμε.



ΠΙΑΤΟ

.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου