Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

Τρουφάκια καρυδένια με άρωμα μελομακάρονου ...

 ... Η γεύση είναι αίσθηση, είναι και μνήμη. Τα κανελλογαρύφαλλα, το καρύδι, το ξύσμα και το μέλι, σε κάνουν να δαγκώνεις μελομακάρονο κι ας τρως τρουφάκια χωρίς γλουτένη ...


Τρουφάκια καρυδένια με άρωμα μελομακάρονου



υλικά:
100 γρ. καρύδια
1 κούπα ινδοκάρυδο
2 χουρμάδες
2 κουταλιές μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
κανέλλα, γαρύφαλλο

50 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)




Βάζουμε στο multi ή στο blender τα καρύδια και τους χουρμάδες.



Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το μέλι.



Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα.



Αλέθουμε,



 μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα που πλάθεται.



Φτιάχνουμε ομοιόμορφα μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.



Λυώνουμε τη σοκολάτα (εδώ στα μικροκύματα).

Προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι για να γυαλίσει.



Βουτάμε τα τρουφάκια στη σοκολάτα, είτε ολόκληρα είτε μέχρι τη μέση.



Τα βάζουμε σε χρωματιστά χαρτάκια.



Τρατάρουμε.




Είναι χειροποίητα, γιορτινά, εύκολα και οικονομικά, ό,τι πρέπει για κέρασμα τώρα που βρέχει ονομαστικές γιορτές και ψάχνουμε τραταρίσματα σε συναδέλφους και συμμαθητές. 
Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο, σε κλειστό τάπερ, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα φτάσουν μέχρι εκεί.

Για να είναι χωρίς γλουτένη, προσέχουμε όλα τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ελεγμένα, συσκευασμένα και ασφαλή, απαλλαγμένα ακόμη και από ίχνη, αν χρειάζεται.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου