... Πραλίνα τρώνε, λέει, τα ανηψούδια το πρωί, πραλίνα σε ψωμάκι. Φάγανε δυο μπουκιές κι ύστερα, πολύ σοφά, προτίμησαν τα κουλουράκια μου. Κι εγώ έμεινα με την πραλίνα που θέλω αλλά δεν πρέπει να φάω. Μπορώ όμως να τη βάλω σε μπισκότα, για να την τρώω λίγη-λίγη χωρίς να φαίνεται ...
Μπισκότα με ζύμη πραλίνας (και χωρίς γλουτένη)
υλικά:
180 γρ. πραλίνα
200 γρ. φαρίνα που φουσκώνει (εδώ χωρίς γλουτένη)
1 αυγό
Βάζουμε σε μπωλ την πραλίνα και τη δουλεύουμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε το αυγό και ομογενοποιούμε.
Ρίχνουμε σε δύο δόσεις και τη φαρίνα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ζυμώνουμε απαλά.
Φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα πατάμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε, φτιάχνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του μπισκότου και τη γεμίζουμε με πραλίνα.
Εγώ δεν, εκτός από ένα για τα μάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου.
Εγώ που αγαπάω τις ρωγμές, τα πατάω ελαφρά όταν βγουν, να γίνουν crackle ή crinkle όπως τα λέμε εμείς εκεί.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τρατάρουμε.
Δοκίμασα την συνταγή αυτή και την λάτρεψα, η γεύση των μπισκότων αυτών δέν περιγράφεται. Κάθε φορά που έχω καλεσμένους στο σπίτι τους φτιάχνω αυτά τα μπισκότα και τους αρέσουν πάρα πολύ. Φιλική συμβουλή άν φτιάξετε αυτά τα μπισκότα με βιολογικά υλικά θα βγούν ακόμα πιό ωραία καθώς οι βιολογικές τροφές είναι πάντα καλύτερες σε γεύση σε σχέση με τις υπόλοιπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και συμφωνώ ως προς την ποιότητα των υλικών.
Διαγραφή