Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Φρυγανισμένο ψωμί με τόνο και τυρί ...

 ... Πώς να το πεις στα καθ' ημάς το tuna melt; Rock είν' ο βράχος και clock ο χρόνος, melt είναι λυώνω και tuna ο τόνος, οπότε; Οπότε το φτιάχνουμε πανεύκολα και γρήγορα, το τρώμε τραγανό και λαχταριστό κι αφήνουμε την ονοματοδοσία διά μίαν ετέραν φοράν που θα ψωνίσουμε και έτερα αντικείμενα ...


Φρυγανισμένο ψωμί με τόνο και τυρί
Tuna melt



υλικά:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
140 γρ. τόνος κονσέρβα
50 γρ. τυρί τσένταρ (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)

ψωμί με προζύμι (εδώ μπαγκέτα)

τραγανά τηγανητά κρεμμύδια (crisp fried onions)




Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.





 Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, να μαλακώσουν.





Ρίχνουμε τον τόνο στραγγισμένο και τα σωτάρουμε μαζί 1΄-2΄. 





Τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη.





Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ίσα να λυώσει.





Ετοιμάζουμε το ψωμί, εδώ μπαγκέτα με προζύμι.





Φρυγανίζουμε το ψωμί. Εγώ δεν.

Απλώνουμε το μείγμα του τόνου.





Πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές τραγανά κρεμμύδια.





Σερβίρουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου