Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ινδικό κοτόπουλο με σως korma ...

 ...Γι' αυτό υπάρχουν οι έτοιμες σάλτσες, για να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Ειδικά αν είναι σάλτσες από κουζίνες για τις οποίες δεν έχουμε ούτε τα υλικά ούτε τη γνώση και την εμπειρία να τις φτιάξουμε σωστά.
Βέβαια υπάρχουν πια παντού μείγματα για ινδικό, κινέζικο ή λιβανέζικο φαγητό, σήμερα όμως που ένας μαθητευόμενος μάγος θα είναι πάνω από το καζάνι μαθαίνοντας επιτέλους ότι αν θέλει να φάει κάτι θα πρέπει 
πρώτα να το μαγειρέψει, μια έτοιμη σως korma λύνει τα χέρια και μειώνει το άγχος και τις πιθανότητες αποτυχίας ...


Ινδικό κοτόπουλο με σως korma




υλικά:
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (εδώ στήθος)
1 κρεμμύδι
100 ml νερό
1 βάζο
Korma Cooking Sauce

Για το μαρινάρισμα προαιρετικά:
100 γρ. γιαούρτι
1 κουτ. τσαγιού κουρκουμάς
1 κουτ. τσαγιού πάπρικα (εδώ γλυκιά καπνιστή)
αλάτι



Η συνταγή, όπως αναγράφεται στη συσκευασία της σως και στην ιστοσελίδα της εταιρείας, είναι απλή και περιλαμβάνει μόνο τα βασικά: κοτόπουλο, κρεμμύδι, νερό, λίγη κρέμα και τη σως.
Εγώ επέλεξα να την εμπλουτίσω μαρινάροντας πρώτα το κοτόπουλο σε γιαούρτι και μπαχαρικά για λίγες ώρες.



Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια.




Το βάζουμε σε μπωλ και ρίχνουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά.





Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι.





Ανακατεύουμε ξανά, καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

 

 

 

 


Ζεσταίνουμε σε σωτέζα ή βαθύ τηγάνι 2-3 κουταλιές ηλιέλαιο.

 Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το σωτάρουμε 4΄-5΄, να γυαλίσει και να μαλακώσει.

 

 


 

Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σωτάρουμε να αλλάξει χρώμα.





Ρίχνουμε την σως korma και μαγειρεύουμε για 5΄ το κοτόπουλο μέσα στη σως.





Προσθέτουμε το νερό, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.





Αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε με 100 ml κρέμα γάλακτος, εδώ προσπεράσαμε λόγω του γιαουρτιού που υπήρχε ήδη.

Αν θέλουμε λιγότερη τη σάλτσα ή πιο πηχτή, ξεκαπακώνουμε και βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά. Καλό είναι πάντως να είναι μπόλικη και σχετικά παχύρρευστη για να νοστιμίζει το σκέτο μπασμάτι που συνοδεύει το κοτόπουλο.





Σερβίρουμε.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου