Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τσίλι με κοτόπουλο που περίσσεψε και νάτσος ...

 ... Στα βάθη του καταψύκτη ανακάλυψα ένα ξεχασμένο στήθος κοτόπουλου, που ξέμεινε από την τελευταία εποχή των παγετώνων, εκείνη που ο Σκρατ πιάνει επιτέλους το βελανίδι.
Έ
φτιαξα την αναμενόμενη και προφανή κοτόσουπα, με φιδέ, πολύ πιπέρι και λίγο από το κοτόπουλο 


κι έψαχνα να βρω κάτι για να αξιοποιήσω το υπόλοιπο ψαχνό όσο γίνεται πιο άκοπα αλλά νόστιμα και ει δυνατόν πρωτότυπα. Ας είναι καλά το BBC goodfood με το nacho chicken bake του και οι κονσέρβες με φασόλια τσίλι που στοκάρω ανελλιπώς και φτάνουν να ταΐσουν όλο το τετράγωνο σε μελλοντική εποχή παγετώνων ...



Τσίλι με κοτόπουλο που περίσσεψε και νάτσος





υλικά:
βρασμένο κοτόπουλο
1 κονσέρβα chilly beans (ή kidney beans)
1 κούπα έτοιμη σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα κονκασέ)
λίγη πάστα τσίλι 
μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

τριμμένο ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
νάτσος ή τσιπς τορτίγιας
μαϊντανός




Ψιλοκόβουμε το κρέας που περίσσεψε.




Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε την πάστα τσίλι.

Ανακατεύουμε να πάρει γεύση και χρώμα το λάδι.





Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα φασόλια (εδώ σε σάλτσα τσίλι μαζί με τη σάλτσα τους).




Προσθέτουμε τη σάλτσα/ντομάτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.





Αλατοπιπερώνουμε κατά βούλησιν και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10΄. 




 

Αδειάζουμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.





Αραδιάζουμε τα νάτσος όρθια.







Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου.





 

Σερβίρουμε.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου