... Καταρχήν δεν είναι καρμπονάρα, το λέει καθαρά κι ο Τζέιμι ο Όλιβερ που κατέβασε τη συνταγή απ' το ξανθομάλλικο κεφάλι του και την έβαλε στο βιβλίο "ONE", εκεί που τα μαγειρεύει όλα σε ένα σκεύος για να μας γλυτώσει χρόνο και λάντζα. Δεν παύει όμως να είναι μια νοστιμότατη και γρήγορη μακαρονάδα ...
Καρμπονάρα με μανιτάρια
υλικά:
4-5 λωρίδες μπέικον
1 κλαράκι δεντρολίβανο
250 γρ. άσπρα μανιτάρια
2 αυγά
τριμμένη παρμεζάνα
150-200 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε καλά 2 κουταλιές λάδι και ροδοκοκκινίζουμε το μπέικον αφού το ψιλοκόψουμε.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και μπόλικο μαύρο πιπέρι και σωτάρουμε να μοσχοβολήσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε 4΄-5΄.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τα ζυμαρικά και ζεστό νερό ίσα να σκεπαστούν.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να βράσουν τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό κατά τη διάρκεια.
Κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά, τα αναμειγνύουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά για να μαγειρευτεί το αυγό.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου