Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μπάρες σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, μέλι και βρώμη ...

 ... Στην αρχή δίστασα, τα υλικά μου φάνηκαν θερμιδοβόμβες, και φυστικοβούτυρο και βούτυρο και αμύγδαλα, μήπως παραπάνε όλα μαζί;
Ύστερα έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό και είδα ότι οι θερμίδες που αναλογούν σε κάθε μπάρα είναι αντίστοιχες με εκείνων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Και τα υλικά μου σαφώς αγνότερα, χωρίς πρόσθετα, χρωστικές και παράξενα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου. Οπότε προχώρησα χωρίς αμφιβολίες και ενοχές ...


Μπάρες σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, μέλι και βρώμη

 

 

 

υλικά:
1 κούπα φυστικοβούτυρο
1/3 κούπας μέλι
110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
170 γρ. κουβερτούρα
3/4 κούπας κορινθιακή σταφίδα
1/2 κούπα καβουρντισμένα αμύγδαλα
1/2 κουτ. τσ. αλάτι

2 κούπες νιφάδες βρώμης

 

 

 

 

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα.




Βάζουμε σε κατσαρολάκι το μέλι, το βούτυρο/μαργαρίνη και το φυστικοβούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.





Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λυώσουν (περίπου 6΄-7΄).

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε.

 

 

 

 

Ρίχνουμε τις σταφίδες, το αλάτι και τη βρώμη και  ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης για να ενσωματωθούν στο μείγμα.





Λαδώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 22x32.

Λαδώνουμε το αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα.

Στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.





Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και έως 1 μέρα.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.



 

 

Κόβουμε σε μπάρες. Και συγκεκριμένα 24. 

 




Τρατάρουμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου