Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Πάνκεϊκς …

… Το ψωμί της συγκεκριμένης ξενητειάς δεν είναι καθόλου πικρό. Μια χαρά γλυκύτατες, ανάλαφρες και κομψές μπαγκετούλες ξεφουρνίζει κάθε πρωί ο μπουλανζέ της περιοχής σας σας εύχεται χρόνια πολλά.
Ανάλαφρες όμως.
Αν τις δέσεις με σκοινί τις κρατάς και για μπαλόνι.
΄Ένα φράγκο η βιολέτα, τσιγκολελέτα τσιγκολελέτα,
κι ένα ευρούλι η μπαγκέτα που με το ζόρι βγάζεις μια φέτα.
Τι να κάνεις κι εσύ.
΄Έφαγες μια και δυο και τρεις κι εφτά κι οχτώ και δέκα
κι είπες δε θέλω άλλο πρωί να ξαναδώ μπαγκέτα.
Και τότε θυμήθηκες. ΄Όχι τη φουκαριάρα τη μάνα σου, που σού ’γινα τσιμπούρι μπας και σε μάθω καναδυό συνταγές και θα μπορούσα τώρα να τραγουδάω εγώ καλά σου τά ’λεγα και τά ’κουγες παράλογα, περπάτησε ανάλογα, θυμάσαι που σου τά ’λεγα αλλά ευτυχώς για σένα είμαι ανώτερος άνθρωπος και δεν το κάνω, αλλά τα Μαριαλενοπανκέικς. Την απλή, κλασσική και μηδέποτε αποτυγχάνουσα συνταγή της Μαριαλένας για τα πάνκεϊκς, αυτά που σνόμπαρες πάντα και τώρα τα καλοβλέπεις. Και τα καλοτρώς …



Πάνκεϊκς







υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας γάλα
1-2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 αυγό
2  κοφτά κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ





Ρίχνουμε στο γάλα το λυωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη (ή πηρούνι αν είμαστε στα ξένα χέρια που είναι μαχαίρια).

Προσθέτουμε το αυγό και ύστερα το αλεύρι. 

Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.








Λυώνουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη ή ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι.

 Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε την τηγανίτα για 2΄-3΄ και τη γυρίζουμε με σπάτουλα ή πετώντας της στον αέρα.








Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το χυλό, φροντίζοντας να διατηρούμε ζεστές τις έτοιμες τηγανίτες.

Βάζουμε σε πιάτο και αλείφουμε με μαρμελάδα, ή περιχύνουμε με μέλι και κανέλλα. 

Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με παγωτό και σιρόπι.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου