Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μελιτζανοροδέλες με μανιτάρια και τυρί …

… Munchies, όπως προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν όταν πηγαίναμε αγγλικά στα νειάτα μας και δεν ξέραμε απ’ αυτά τα αγαθά του πολιτισμού, είναι όλα αυτά τα σαβουροπραγματάκια που καταβροχθίζουμε όταν μας πιάνει πείνα ή άγχος. Και που ήρθαν αργότερα και στην παγκοσμιοποιημένη πόρτα μας.
Τουτέστιν γαριδάκια, πατατάκια, καραμέλες, ζελεδάκια, αρμυρά και γλυκά, όλα φίρδην μίγδην στο βιονικό στομάχι μας.
Τώρα για ποιο λόγο βάφτισαν αυτή την ωραιότατη, και υγιεινότατη συνταγή, aubergine munchies –τουτέστιν μελιτζανοmunchies- ούτε κατάλαβα κι ούτε και με πολυνοιάζει.
Εξάλλου εγώ τις ξαναβάφτισα, και τις αναβάπτισα. Κι ήταν τόσο νόστιμες οι άτιμες …


 Μελιτζανοροδέλες με μανιτάρια και τυρί


ΔΥΟ ΔΥΟ



υλικά:
3 μελιτζάνες φλάσκες
200 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
5-6 μανιτάρια




Στη  συνταγή τόσο οι μελιτζάνες όσο και τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται ωμά. Εγώ προτίμησα να τα περάσω πρώτα από τον ατμομάγειρα και, φρονώ πως, ορθώς έπραξα.




Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε αφαιρώντας μια λωρίδα φλούδα και αφήνοντας τη διπλανή ανέπαφη. Πρόκειται για τη γνωστή τεχνική ‘μία ναι-μία όχι’ που έχει ως αποτέλεσμα μια ριγέ μελιτζάνα. Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια. 

Βάζουμε μελιτζάνες και μανιτάρια στον ατμομάγειρα, αφού πρώτα τρυπήσουμε πολλές φορές τις μελιτζάνες με πηρούνι. Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. 

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω λίγο τυρί, χοντροτριμμένο ή σε φέτες, και πάνω στο τυρί λίγα μανιτάρια. Τρίβουμε λίγο πιπέρι από πάνω και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου, μέχρι να λυώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.


ΨΗΜΜΕΝΕΣ

ΨΗΜΜΕΝΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ



Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5΄ και σερβίρουμε.


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΜΕ ΠΑΡΕΑ


ΕΤΟΙΜΟ


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου