Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλου με κρούστα σουσαμιού …


nobody's perfect
  

Nobody’s perfect. ΄Ετσι νόμιζα κι εγώ και γεια στο στόμα του Joe Brown/Osgood Fielding III, μέχρι που η τηλεόραση άρχισε να ξεχειλίζει από τελειότητα.
Οι περισσότερες εκπομπές μαγειρικής σαν γκουρού, σαμάνοι και σοφοί γέροι του βουνού είχαν την απόλυτη γνώση και την τέλεια συνταγή.  Η
 τέλεια σάλτσα για την τέλεια μακαρονάδα, το τέλειο dressing για την τέλεια σαλάτα, το τέλειο κοτόπουλο με την τέλεια μαρινάδα, η τέλεια ζύμη για πίτσα, ο τέλειος μπουφές για το τέλειο πάρτυ – και τελειωμό δεν έχουν. 

Ο τέλειος, η τελεία, το τέλειον - 

ΤΕΛΕΙΟΣ


– επίθετον τριγενές και τρικατάληκτον, σε μια ατέλειωτη φανφάρα. 
΄Ώρα για τελεία.
Και παύλα ...



(Τα τέλεια) Μπουτάκια κοτόπουλου
(καραμελωμένα και με τραγανή κρούστα σουσαμιού)


ΑΝΩΘΕΝ


υλικά:
8 φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2-3 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως
2 κουταλιές σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο






Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και από τις δυο μεριές και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση για κινέζικο.

Τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάμε με τον πλάστη της κουζίνας για να λεπτύνουν αλλά και να μπουν τα μπαχαρικά στο κρέας.



ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ
ΧΤΥΠΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ



Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια. 

Τα αφήνουμε να τηγανιστούν γυρίζοντάς τα κάθε 3΄-4΄.



ΤΗΓΑΝΙ ΑΡΧΗ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ



΄Όταν τα μπουτάκια γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά ρίχνουμε την τσίλι σως και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι για να καραμελώσουν και να γυαλίσουν. 

Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε 2΄-3΄ ακόμη.



ΜΕ ΤΗ ΣΩΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙΤΟ ΣΩΣΕ



Βγάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως με το συνοδευτικό που προτιμάμε.



ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ

ΕΤΟΙΜΑ




Είναι ένα από τα 15λεπτα γεύματα του Jamie Oliver, που συνοδεύεται από μια εξαιρετική
σαλάτα με νουντλς ρυζιού, καρπούζι κι ένα ιδιαίτερο ντρέσσινγκ. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία που, αν προλάβω, θα σου την πω αύριο …







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου