Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πένες ολικής με κολοκυθάκια, τοματίνια και ελιές …

… Ωραία φαίνεται η συνταγούλα σας, σεφ μου, πρωτότυπη, πολύχρωμη, καλοκαιρινή, ελαφριά και υγιεινή.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Εγώ όμως που είμαι πλεονέκτης και δεν είμαι και λογική, ζητάω και κάτι ακόμη. Να συμπτυχθεί λίγο η διαδικασία και αντί για τρία τηγάνια να τα ρίξω όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.
Καταλαβαίνω ότι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά -κι ίσως και να ξεχωρίζουν το σεφ από το μάγειρα- εγώ όμως έχω τρία στόματα να θρέψω μέσα στο επόμενο τέταρτο και δυο πόδια που μετά βίας με κρατάνε. Διό και ... παρακαλώ, συντομεύετε …



Πένες ολικής με κολοκυθάκια, τοματίνια και ελιές


 ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά:
250 γρ. πένες ολικής άλεσης
350 γρ. τοματίνια (ή ντομάτες σε κύβους)
2 κολοκυθάκια
80 γρ. πράσινες ελιές
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο

προαιρετικά: μια τούφα βασιλικός






Καθαρίζουμε ή πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. 

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. 

Σωτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε 4 κουταλιές λάδι μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 

Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 10΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν παραμένοντας όμως τραγανά. 

Σε άλλο τηγανάκι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τη μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. 

Προσθέτουμε τα τοματίνια και τα σωτάρουμε για 8΄-10΄, να μαλακώσουν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους. 

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία καβουρντίζουμε το κουκουνάρι. 

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στα κολοκυθάκια. 

Προσθέτουμε τα τοματίνια (χωρίς το σκόρδο) και το κουκουνάρι και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να τακιμιάσουν, κουνώντας το τηγάνι για να αναμειχθούν καλά.



ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΠΕΝΕΣ



Σερβίρουμε περιχύνοντας το πιάτο με λίγο ωμό λάδι.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με βασιλικό.



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
 
ΜΕΡΙΔΑ 




΄Όπως αποδεικνύουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, κολοκυθάκια, τοματίνια και ελιές μπήκαν στο ίδιο τηγάνι και τα ακολούθησε το κουκουνάρι, αφού πέρασε ελάχιστα από το φούρνο μικροκυμάτων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου