Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Γαύρος σκορδάτος φουρνιστός …

… Γαύρος, στον πίνακα. 
Τον πίνακα με τις διατροφικές πληροφορίες, εννοώ. Για να δούμε πώς πας από βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θερμίδες.
Χμ… σε όλα τα πας παραπάνω από καλά. Εύγε, γαύρε παιδί μου! Παίρνεις άριστα σε όλα. Μπορείς να περάσεις … όχι στη θέση σου.
Στο φούρνο παρακαλώ …



Γαύρος σκορδάτος φουρνιστός



ΠΙΑΤΟ


υλικά:
500 γρ. γαύρος καθαρισμένος (χωρίς τα κεφάλια)
1/3 φλυτζανιού λάδι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
αλάτι, πιπέρι





Βάζουμε το γαύρο σε μία στρώση σε ταψάκι ή πυρέξ, τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 15΄.

Αναμειγνύουμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το πιπέρι και περιχύνουμε το γαύρο. 

Ανακατεύουμε καλά.


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄.


ΨΗΜΕΝΟΣ



Συνοδεύουμε με
πατατοσαλάτα.

.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου