Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ασώματος η κεφαλή …

Πτωχοφαγείον “Η Ελλάς”
κι ο ψαροπώλης πουλά τα ψάρια του χρυσά
τσιπούρα - λάβραξ στα εννιά,
σαρδέλα - γάβρος στα μισά,
στα ύψη τα θαλασσινά και τα “καλά”.

Κοιτάξτε, κόσμε. Κοιτάξτε, κόσμε.

Ασώματος η κεφαλή, περάστε κόσμε,
τη βρήκα χτες στη λαϊκή,
για σούπα κάνει θρεπτική, τυλίγεται και στο χαρτί,
θα δοκιμάσω στον ατμό,
τιμάται κάτω του ευρώ κι έχει ψαχνό.

Περάστε, κόσμε. Περάστε, κόσμε …

Κεφάλι σολωμού στον ατμομάγειρα

ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά:
κεφάλι και ουρά σολωμού
2-3 πατάτες
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι

Πλένουμε καλά το σολωμό και τον αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε τα λαχανικά και την ουρά του σολωμού στο κάτω καλάθι του ατμομάγειρα και το κεφάλι στο επάνω.

ΚΑΤΩ ΚΑΛΑΘΙ     ΑΤΜΟΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΟΝΤΙΝΟ

Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το μαγείρεμα ή μαγειρεύουμε στον ατμό για περίπου 20΄. Βάζουμε το σολωμό σε μεγάλη πιατέλα, τον γαρνίρουμε με τα λαχανικά και τον περιχύνουμε με λαδολέμονο.

ΕΤΟΙΜΟ


- Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα, μπορούμε να βάλουμε τα λαχανικά να βράσουν σε ψηλή κατσαρόλα και από πάνω να στηρίξουμε ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι ή καλάθι με το σολωμό. Σκεπάζουμε τον αυτοσχέδιο ατμομάγειρα με καπάκι και μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο.

- Όντας από τα πιο λιπαρά ψάρια, ο σολωμός όταν μαγειρεύεται στον ατμό γίνεται ελαφρύς, νόστιμος και τρυφερός, νοστιμίζοντας ταυτόχρονα τα λαχανικά με τα περιζήτητα Ω3 λιπαρά του.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αγουροφάης έφαε …

… κι ωριμοφάης δεν ηύρε. Παρά λίγο να την πάθουμε κι εμείς έτσι, αλλά ευτυχώς υπήρχαν μπόλικες ντομάτες στη λαϊκή και για τους δυο μας. Κι έτσι οι γινωμένες προσγειώθηκαν στο πιάτο σου μετουσιωμένες σε ντοματόρυζο ενώ τις άγουρες, τις υπόξινες καταπράσινες ντομάτες που τόσο μ’ αρέσουν, τις κράτησα για μένα. Για μια τούρκικη παραλλαγή του ντοματόρυζου, που τη ζήλεψες κι υπέκυψες στην άγουρη γοητεία της …

Πράσινες ντομάτες με ρύζι

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 

Υλικά:
4 πράσινες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/3 κούπας ρύζι (καρολίνα ή άλλο)
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
λίγος χυμός λεμονιού
πάπρικα γλυκειά

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε λίγο νερό. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και τις ντομάτες, κομμένες σε φέτες. Σωτάρουμε  μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το λεμόνι.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ    ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

Προσθέτουμε ζεστό νερό που να καλύπτει όλα τα υλικά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (15΄-20΄), φροντίζοντας να μείνει και αρκετό ζουμί.

ΝΕΡΟ    ΖΟΥΜΕΡΟ

Τρώγεται  χλιαρό ή κρύο, περιχυμένο με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με μαϊντανό.

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Περπατώ, περπατώ …

… εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είν’ εδώ. Λύκε, λύκε είσ’ εδώ;
Ρητορική, άμα τε και αφελής η ερώτηση. Όχι μόνο είσ’ εδώ, αλλά έχεις πάρει το μπαστούνι σου και με κυνηγάς. Κι όχι μόνο με κυνηγάς αλλά με πιάνεις κιόλας.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και τετριμμένα – ξέρω πια γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά, μάτια και δόντια. Μόνο που εγώ δεν είμαι για τα δόντια σου. Παίρνω το καλαθάκι μου και πάω στο δάσος, η σύγχρονη φρουτοσυλλέκτης …

Κραμπλ με φρούτα του δάσους

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
Υλικά:
500 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)

Για το κραμπλ:
150 γρ. ζάχαρη (100+50)
100 γρ. κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα φρούτα και τα πασπαλίζουμε με 50 γρ. από τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη (100 γρ.) ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη κομμένο σε κομμάτια.

 ΦΡΟΥΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ    ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

Δουλεύουμε γρήγορα, με τις άκρες των δαχτύλων, μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

 ΔΟΥΛΕΜΑ   ΤΡΙΨΙΜΟ 

Σκορπίζουμε το κραμπλ ομοιόμορφα πάνω από τα φρούτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 35-΄40΄ ή μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια.

ΚΑΛΥΨΗ    ΕΤΟΙΜΟ

Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου είτε πασπαλισμένο με άχνη, ή περιχύνοντάς το με κρέμα βανίλια ή ακόμη και με μια μπάλα παγωτό.

ΜΑΜ

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Και οι έσχατες …

… έσονται πρώτες. Ναι, ναι, αυτές οι έσχατες, οι τελευταίες ντομάτες που μένουν συνήθως στους πάγκους της λαϊκής, οι λίγο παραγινωμένες, οι λίγο παραζουληγμένες, οι λίγο σκασμένες, οι  λίγο ατσούμπαλες, που παλεύουν να δελεάσουν τους πελάτες με τα 0,30€ που κοστίζουν – αυτές οι ταπεινές και καταφρονεμένες, αυτές οι Νίκοι Ξανθόπουλοι της ντομάτας, αυτές στο τέλος θα θριαμβεύσουν.
Με τη γινωμένη και λαχταριστή -κι ας την ταλαιπώρησαν τα βάσανα του βίου- σάρκα τους, με τα ζουμάκια τους τα ολόγλυκα που αναβλύζουν απ’ το σκασμένο δέρμα τους, με την υπερώριμη γοητεία και το γήινο άρωμά τους, αυτές οι ταπεινές ντομάτες φτιάχνουν το καλύτερο …

Ντοματόρυζο

ΠΙΑΤΟ

Υλικά:
500-600 γρ. ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ποτηράκι άσπρο κρασί
1 ζωμός κότας ή λαχανικών
ζεστό νερό
μαϊντανός ή/και δυόσμος

προαιρετικά: μια κουταλιά πελτές ή κέτσαπ

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο multi χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά και σε 2-3 κουταλιές λάδι. Μόλις μαλακώσει λίγο ρίχνουμε το ρύζι και τα σωτάρουμε μαζί για 4΄-5΄, μέχρι το ρύζι ν’ αρχίσει να γυαλίζει. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ζωμό, να διαλυθεί στο κρασί και να κολλήσει στο ρύζι. Ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να ενισχύσουμε τη γλύκα με μια κουταλιά πελτέ ή κέτσαπ, αν και οι γινωμένες ντομάτες δεν το χρειάζονται.

ΡΥΖΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ      ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό (η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες. Ρίχνουμε με το μάτι και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δυόσμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 20΄), αφήνοντας αρκετό ζουμί στο φαγητό γιατί το ρύζι, όσο κρυώνει, το απορροφά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε το ντοματόρυζο με λίγο φρέσκο μαϊντανό και μια κλωστή ωμό ελαιόλαδο.

ΜΕ ΖΩΜΟ    ΣΤΑ ΜΙΣΑ

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σα λαλήσει ο πετεινός …

… το τρακτέρ του βάζει μπρος. Ο Βόγλης*, τη μακρινή εκείνη εποχή που υπήρχαν ακόμη ελληνικά τρακτέρ κι ορεξάτοι αγρότες. Αχάραγα κινούσε για το χωράφι, γεμάτος κέφι κι ενθουσιασμό για τη δουλειά που τον περίμενε – σαν (μαγική) εικόνα απ’ τα αναγνωστικά του παλιού καιρού.
Ίδιο κι απαράλλαχτο με του Γιάννη και το ξεκίνημα του Μεμέτη–πλάι του. Μόνο που, πονηρός ο βλάχος, ο Τούρκος τσομπάνης ή γεωργός φρόντιζε, περπατώντας για το χωράφι, να ετοιμάζεται ταυτόχρονα και το μεσημεριανό του.
Αν φας όλο το μπωλ με τη σούπα σου, εγώ θα σου πω την ωραία ιστορία πίσω απ’ τη …

Σούπα του τσομπάνη
Çoban Aşı aka Sraysır

ΜΠΩΛ  
Υλικά:
1/2 κούπα πληγούρι
1 1/2 κούπα γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
2-3 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος ή μια πρέζα ξερός

προαιρετικά: φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, κύμινο, ξυνόγαλο

Μουλιάζουμε το πληγούρι σε ζεστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, ή μέχρι να φουσκώσει και ν’ αφρατέψει. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να στεγνώσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το δυόσμο και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

ΠΛΗΓΟΥΡΙ    ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 

Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, την αραιώνουμε με λίγο παγωμένο νερό (ή ξυνόγαλο), ρίχνουμε 1-2 παγάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

ΓΙΑ ΨΥΓΕΙΟ    ΜΕ ΠΑΓΑΚΙΑ

Για να σερβίρουμε τη σούπα, σκορπίζουμε στην επιφάνειά της τα ψιλοκομμένα φύλλα απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κύμινο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΣΤΟ ΜΠΩΛ  ΑΝΩΘΕΝ 

 

… Ξεκινώντας, λοιπόν, για το χωράφι ή συνοδεύοντας το κοπάδι του, ο τσομπάνης έριχνε στο φλασκί του -ή το γκιούμι ή την τσότρα- που περιείχε γιαούρτι, μια χούφτα πληγούρι. Κι είχε στο ταγάρι του ένα κομμάτι ψωμί κι ένα κρεμμύδι.
Με το περπάτημα και το ταρακούνημα, το πληγούρι φούσκωνε μέσα στο γιαούρτι και, μέχρι να μεσημεριάσει, η σούπα ήταν έτοιμη. Δεν είχε παρά να διαλέξει έναν ωραίο ίσκιο, να στουμπίσει το κρεμμύδι με τη γροθιά και να φάει ένα χορταστικότατο, μαζί με το ψωμί, γεύμα. 
 


* http://www.youtube.com/watch?v=tHMXXFG_McI
Και τώρα, άραγε, πώς ξεκολλάς χωρίς Στάγιερ Ελλάς;

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δαμάσκηνα …

… στο –όνομα και μη- χωριό του άντρα μου τα λένε κορόμηλα. Και τα κορόμηλα πώς τα λένε, θα ρωτήσεις και με το δίκιο σου. Τι να σου απαντήσω τώρα εγώ; Ότι τα λένε –άκουσον, άκουσον- τζεντζελίντια;
Όσο κι αν τον εκπαιδεύω τόσα χρόνια μπας και μπορέσουμε τουλάχιστον να συνεννοούμαστε, το άτιμο το DNA δεν αλλάζει. Κι έτσι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μόλις έρθει η ώρα για δαμάσκηνο γλυκό, παίζουμε σκηνές από τα Κίτρινα Γάντια.
Ξέρεις τώρα, γλυκό δαμάσκηνο από δαμάσκηνα; Όχι, από κορόμηλα - και δε συμμαζεύεται. Μέχρι που συμφωνήσαμε –πάει και τέλειωσε, τις καρδιές μας θα χαλάσουμε τώρα; είμαστε άντρες και το λόγο μας τον κρατάμε-  να το παίξουμε διανοούμενοι και να συμβιβαστούμε χρησιμοποιώντας, από κοινού και αποκλειστικά, την αρχαία ονομασία “κοκκύμηλον” …

Δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού

ΠΙΑΤΟ 
Υλικά:
1 κιλό δαμάσκηνα
700 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμός από μισό λεμόνι

προαιρετικά: γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια), αμύγδαλα ασπρισμένα*

Σαπουνίζουμε προσεκτικά τα δαμάσκηνα και τα ξεπλένουμε καλά. Κάνουμε μια μικρή τομή με μαχαίρι στο κάτω μέρος τους και βγάζουμε το κουκούτσι σπρώχνοντάς το με ένα μεγάλο καρφί ή με τη μύτη ενός ψαλιδιού.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΞΕΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑΣΜΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5΄. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα μοσχοκάρφια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν τα δαμάσκηνα και να δέσει το σιρόπι. Ανάλογα με το φρούτο, χρειάζονται από 20΄έως 30΄. Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος δημιουργηθεί αφρός, τον ξαφρίζουμε με κουτάλι, συγκεντρώνοντάς τον στα τοιχώματα της κατσαρόλας.

ΒΡΑΣΙΜΟ    ΕΤΟΙΜΟ 

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε το γλυκό να πάρει 2-3 βράσεις και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρνάμε ανάποδα για 10΄, τα γυρίζουμε ξανά όρθια και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε.

ΒΑΖΟ ΝΕΟ    ΒΑΖΟ

    ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

 
* Μπορούμε να βάλουμε από ένα αμύγδαλο σε μερικά από τα δαμάσκηνα, στη θέση του κουκουτσιού, ή να τα ρίξουμε στην κατσαρόλα κατά το βράσιμο του γλυκού.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο δικός μου ο δρόμος …

… δε μου δείχνει αστέρι, κατσαρόλα μου δίνει και κουτάλα στο χέρι.
Ο δικός μου ο δρόμος είναι μονόδρομος και πάει στην κουζίνα.
Αλλά δεν ήθελα να σου πω για το δικό μου το δρόμο – για το δικό μου τον πουρέ ήθελα να σου πω και ξεστράτισα …

(Ο δικός μου) Πουρές πατάτας

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

Υλικά:
500 γρ. πατάτες
1 μερίδα ζωμός (κότας ή βοδινού)
γάλα
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
μοσχοκάρυδο

προαιρετικά: τριμμένη γραβιέρα

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το ζωμό. Το νερό πρέπει να φτάνει στα μισά περίπου της πατάτας. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να τρυπιούνται οι πατάτες.
Αδειάζουμε το ζωμό που έχει περισσέψει σ’ ένα μπωλ και πατάμε μέσα στο κατσαρολάκι τις πατάτες με το πρες πουρέ.

 ΒΡΑΣΙΜΟ 2     ΠΡΕΣ ΠΟΥΡΕ

Προσθέτουμε λίγον από το ζωμό που κρατήσαμε ή/και λίγο γάλα και δουλεύουμε τον πουρέ, μέχρι να γίνει λείος και αφράτος. Αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Αν δεν τον σερβίρουμε αμέσως, ξαναρίχνουμε λίγο ζεστό ζωμό πριν τον σερβίρουμε και δουλεύουμε ελαφρά τον πουρέ, ν’ αφρατέψει ξανά.

 ΦΛΟΥ    ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΙΝΟ   ΠΙΑΤΟ 

Σε αντίθεση με όσους λένε ότι πρέπει να βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα γιατί απορροφούν νερό και γίνονται άνοστες, θεωρώ ότι αυτός ο τρόπος, εκτός από ευκολότερος, είναι και πολύ νοστιμότερος, μια και οι πατάτες βράζοντας μέσα στο ζωμό απορροφούν τα συστατικά του και νοστιμίζουν.

Παραλείποντας το γάλα και το τυρί και χρησιμοποιώντας ζωμό λαχανικών και μαργαρίνη ή ελαιόλαδο, ο πουρές γίνεται νηστίσιμος και νοστιμίσιμος.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τελευταία …

… και τυχερά. Πέρασε πια η εποχή τους, παραμεγάλωσαν κι έχασαν την πρώτη φρεσκάδα και τρυφερότητά τους. Για τα κολοκυθάκια λέω, που τ’ απολαύσαμε φέτος όσο καμιά άλλη χρονιά. Τελευταία φορά αγόρασα, βγήκαν κιόλας τα πρώτα λάχανα και κουνουπίδια -του χρόνου νά ’μαστε καλά, αλλά τα τελευταία, κι αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινά κολοκυθάκια, τα διάλεξα ένα-ένα για μια συνταγή μούρλια …

Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανικά και μορταδέλα

ΠΙΑΤΟ
Υλικά:
8 μέτρια κολοκυθάκια
100 γρ. μορταδέλα κομμάτι
2 μέτριες πατάτες
100 γρ. ανάμικτα λαχανικά
2 αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
τριμμένη γραβιέρα
τριμμένη φρυγανιά
μαϊντανός

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε ολόκληρα για 10΄σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν, τα κόβουμε κατά μήκος, τα αδειάζουμε προσεκτικά με κουτάλι και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις βράζουμε, μαζί με τα ανάμικτα λαχανικά, για 10΄περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται. Τα στραγγίζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τη μορταδέλα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στα λαχανικά.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ   ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

Ρίχνουμε τα αυγά, το κρεμμυδάκι σε ροδέλες, τη γραβιέρα και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ   ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, ραντίζουμε με λάδι και, αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγη τριμμένη γραβιέρα από πάνω. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30΄-35΄.

ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ      ΚΟΝΤΙΝΟ

 ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ