Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Μάζευε …

… κι ας είν’ και ρώγες. Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης σήμερα και, λόγω της ημέρας Αντωνάκη μου, πρέπει να βγάλουμε το απαραίτητο λογύδριο για τα αγαθά της αποταμίευσης. Δεν τολμώ να το ονομάσω δεκάρικο (λόγο), γιατί πια δεν υπάρχει ούτε τάληρο. Άρα αποκλείεται αυτομάτως κάθε αναφορά σε αποταμίευση χρημάτων. Αυτά τα “οικονομία κάνε και σφίξε τα λουριά, τώρα που είσαι νέος να ’χεις στα γηρατειά” άφησέ τα για τα αφιερώματα στον Κηλαηδόνη. Τα φασούλι – το φασούλι που ήξερες, να τα ξεχάσεις. Ωσαύτως και τη σταλαγματιά – σταλαγματιά που γεμίζει τη στάμνα την πλατειά. Τυχερός θά ’σαι αν γεμίζει το κατσαρόλι φασολάδα δις εβδομαδιαίως.
Πάρτο αλλιώς, λοιπόν, γιατί θα βρεις. Εγώ σκέφτηκα αρχικά να αποταμιεύω συναισθήματα, μπας και τοκίζονται και αποδίδουν περισσότερο. Μετά το ξανασκέφτηκα κι αποφάσισα πως είναι προτιμότερο να τα ξοδεύω απλόχερα. Κι έτσι ξοδεύω την αγάπη μου δίνοντάς την καθημερινά, ξοδεύω και την υπομονή μου που εξαντλείται καθημερινά και περιμένω, σαν τον Προμηθέα, να επιστρέψουν ακέραια την επομένη – κάτι που, παραδόξως, συμβαίνει.
Όσο για την αποταμίευση, αποταμιεύω ιδέες, συνταγές, απλές αλλά σωτήριες λύσεις για την οικιακή καθημερινότητα. Όλες αυτές τις μικροσυνταγούλες που δε χορταίνουν, ούτε αποτελούν γεύμα από μόνες τους, κάνουν θαύματα όμως όταν το φαγητό που περίσσεψε είναι ένα μόνο πιάτο – κι αυτό σκάρτο …

Πράσινες πιπεριές τουρσί με ρικότα
ΕΤΟΙΜΟ
Υλικά:
1 βαζάκι πράσινες πιπεριές τουρσί
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
150- 200 γρ. ρικότα ή ανθότυρο ή κατίκι
πιπέρι, γλυκειά πάπρικα

Στραγγίζουμε τις πιπεριές, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Γυαλίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε μαζί για 3΄-4΄, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε με προσοχή. Ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε ραντίζοντας με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με πάπρικα.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΕΤΟΙΜΟ

Η συνταγή είναι τούρκικη και, είτε το πιστεύεις είτε όχι, αποτελεί μέρος του κλασσικού πρωινού, συνοδεύοντας το πρωινό τσάι. Εσύ να τα βλέπεις, που πρωινό θεωρείς πια την κάθε τυχάρπαστη σφολιατοτυρόπιτα που σου σερβίρουν παρέα με τον εσπρέσσο σου. Τό ’χατε και στο χωριό σας …


Σαλάτα με ρεβύθια και ντοματίνια
ΚΟΝΤΙΝΟ 
Υλικά:
1 κονσέρβα ρεβύθια στραγγισμένα ή 200 γρ. βρασμένα ρεβύθια
10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή απλά ντομάτα κομμένη
μισό κόκκινο κρεμμύδι σε φετάκια
7-8 ελιές Καλαμών
φέτα ή τυρί cottage

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το τυρί και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με 2-3 κουταλιές λάδι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Νοστιμίζουμε με λίγο κύμινο και ξερό δυόσμο και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω το τυρί σε κομμάτια και τις ελιές.

ΕΤΟΙΜΗ 

 

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτιΠΙΑΤΑΚΙ
Υλικά:
1 βαζάκι έτοιμος πολτός μελιτζάνας
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ανακατεύουμε με πηρούνι το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο. Προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά με πηρούνι. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΜΠΩΛ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΟΝΤΙΝΟ

Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σησαμέλαιο ή μια κουταλιά από το λάδι που ανεβαίνει στην επιφάνεια του βάζου με το ταχίνι. Επίσης, σε περιόδους νηστείας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με ταχίνι.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

The raven …

                                                     συνέχεια εκ του προηγουμένου

Once upon a midnight dreary, while I pondered weak and weary …
… είδα μια φωτογραφία σε κάποιο site με το απόλυτο γλυκό για το Halloween – ένα νεκρό κοράκι με λίγο αίμα να στάζει από το σφαλισμένο του ράμφος.
Όσο κι αν χτυπήθηκα ψάχνοντας μανιωδώς, δεν κατάφερα να βρω ούτε καν μια ακόμη φωτογραφία του, πόσο μάλλον οδηγίες. Ήθελα, όμως, οπωσδήποτε να το φτιάξω για το πάρτυ μας. Προβληματίστηκα, έσπασα το κεφάλι μου για μέρες, μέχρι και στη γωνιά της σκέψης κατέφυγα, η Γουίνω. Τελικά, αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω κι ό,τι βγει. Και ιδού τι βγήκε …

Κέικ νεκρό κοράκι (Dead crow cake)

ΕΤΟΙΜΟ 3

Υλικά:
ένα οποιοδήποτε σοκολατένιο κέικ, ακόμη και έτοιμο
μπόλικη κουβερτούρα
γλυκό ή σιρόπι φράουλα
2-3 αλμυρές μπατονέτες ή πολύ λεπτά πουράκια
2 μεγάλα αμύγδαλα ή κομμάτια από μπισκότο digestive

Σπάμε με τα χέρια μας το κέικ, το ζυμώνουμε απαλά και το χρησιμοποιούμε σαν “οικοδομικό υλικό”. Φτιάχνουμε δύο μπάλες, μία μέτρια για το σώμα και μία μικρότερη για το κεφάλι. Αντίστοιχα, με δυο παραλληλόγραμμα κομμάτια σχηματίζουμε τα φτερά και με ένα ακόμη μικρότερο την ουρά.

ΑΡΧΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
Λυώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί μπόλικη κουβερτούρα και περιχύνουμε προσεκτικά όλα τα κομμάτια, ενοποιώντας τα σε ένα ενιαίο σύνολο. Όσο η σοκολάτα είναι ακόμη νωπή, περνάμε την επιφάνεια των φτερών και της ουράς με πηρούνι φτιάχνοντας χαρακιές που δίνουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα φτερώματος.

ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 2

Με δυο μεγάλα αμύγδαλα ή με δυο κομμάτια από digestive φτιάχνουμε το ράμφος και το περιχύνουμε κι αυτό με σοκολάτα. Για τα πόδια χρησιμοποιούμε λεπτά πουράκια ή μπατονέτες κολλημένες με σοκολάτα, όλα περιχυμένα με σοκολάτα. Δίνουμε τις τελευταίες ματωμένες πινελιές με γλυκό κουταλιού και σιρόπι φράουλα.

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ


And the raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
On the pallid bust of Pallas just above my chamber door;
And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming,
And the lamp-light o'er him streaming throws his shadow on the floor;
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

                                                                     THE END

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Άου, βάου …

                                                  συνέχεια εκ του προηγουμένου

… κουκουβάου. Μόλις τα είδα, ξετρελάθηκα. Έπρεπε οπωσδήποτε να τα φτιάξω. Δε φαινόταν δύσκολα, μάλλον μπελαλίδικα, τα μάφιν-κουκουβαγιάκια που με κοίταζαν με τα τεράστια μπισκοτένια μάτια τους. Επιστράτευσα τις αυτοσχεδιαστικές μου ικανότητες και ιδού εγώ λοιπόν, κομίζουσα γλαύκα …

Μάφιν κουκουβάγιες (Owl muffins)

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 
Υλικά:
12 σοκολατένια μάφιν ((η συνταγή)
πραλίνα φουντουκιού ή έτοιμο frosting σοκολάτας
μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα
χρωματιστά καραμελάκια

Φτιάχνουμε τα μάφιν, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε μία φέτα από την κορυφή, ώστε να αποκτήσουμε μία επίπεδη “βάση εργασίας”. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με πραλίνα.

ΜΑΦΙΝΣ ΑΡΧΙΚΗ
Ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα στη μέση και τώρα έχουμε μία πλευρά με τη γέμιση και μία σκέτη πλευρά. Κολλάμε τα μπισκότα με τη γέμιση προς τα πάνω, φτιάχνοντας τα μάτια της κουκουβάγιας. Κόβουμε δύο τόξα από τα σκέτα κομμάτια των μπισκότων και τα κολλάμε αντικριστά, ανάμεσα στα μάτια, φτιάχνοντας τα χαρακτηριστικά “τσουλούφια” που έχουν οι κουκουβάγιες. Κάνουμε ακόμη πιο ρεαλιστική την εντύπωση, αλείφοντας τα μπισκότα με πραλίνα και περνώντας την από πάνω με πηρούνι, ώστε να δημιουργήσουμε γραμμές.

ΜΑΤΙΑ ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
Αλείφουμε ένα κίτρινο καραμελάκι με λίγη πραλίνα και το κολλάμε κάτω από τα μάτια, φτιάχνοντας το ράμφος. Τέλος, αλείφουμε δύο σοκολατένια καραμελάκια με πραλίνα και τα κολλάμε πάνω στην κρέμα του μπισκότου, ολοκληρώνοντας τα μάτια της κουκουβάγιας.

ΠΟΛΛΑ ΠΙΑΤΟ

                                                                           συνεχίζεται ...

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Γλυκά πονούσε το μαχαίρι …

                                                  συνέχεια εκ του προηγουμένου

Πάρτυ χωρίς γλυκά δε νοείται. Μετά από μπόλικη σκέψη και κάποια ακίνδυνα πειράματα καταλήξαμε στα κάτωθι:

Ι. Τα λίγο μπελαλίδικα, αλλά αρκούντως εντυπωσιακά, μάφινς κουκουβάγιες, για τα οποία θα σου δώσω αργότερα αναλυτικές οδηγίες.

ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 

ΙΙ. Τα κλασσικά δάχτυλα για τα οποία χρησιμοποιήσαμε κατάλληλα κομμένα σαβαγιάρ και ψημένα αναποφλοίωτα αμύγδαλα για τα νύχια.

clip_image002[4]

ΙΙΙ. Τις σοκολατένιες αράχνες που γίνονται πανεύκολα ως εξής: Λυώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα, αφού τα σπάσουμε λίγο με τα χέρι μας, κατσαρά noodles (τα λεγόμενα chow mein noodles).

ΜΙΓΜΑ ΜΙΓΜΑ ΕΤΟΙΜΟ

Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργώντας μικρές αράχνες. Αν θέλουμε, τραβάμε στις δύο πλευρές 4-5 κομματάκια, για να δημιουργήσουμε την εικόνα ποδιών.

ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ 2 

Για τα μάτια χρησιμοποιούμε δύο κόκκινα, άσπρα ή κίτρινα καραμελάκια.

 ΕΤΟΙΜΕΣ 2 ΕΤΟΙΜΕΣ

IV. Η ελαφριά τάρτα σοκολάτας γίνεται στόχος επίθεσης ποντικών. Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. με μπισκότα digestive, γεμίζοντας και όλα τα ενδιάμεσα κενά.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σοκολάτας ζεσταίνουμε 200 γρ. γάλα και το ρίχνουμε σε 400 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λυώσει εντελώς όλη η σοκολάτα. Προσθέτουμε 260 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας προσεκτικά. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στα μπισκότα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν σφίξει η κρέμα, αφαιρούμε ένα τριγωνικό κομμάτι από την τάρτα και ανοίγουμε στρογγυλές τρύπες στην επιφάνειά της, με τον καθαριστή καρότων. Βάζουμε 2-3 από τα σοκολατένια ποντικάκια που σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα ένα καταδικό μας πρωτότυπο λιθαράκι στο πάνθεον των συνταγών του Halloween.

 ΤΑΡΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 

V. Και το κλου της βραδιάς, για το οποίο επιστρατεύσαμε όλη μας τη φαντασία και επιδεξιότητα. Το νεκρό κοράκι – φόρος τιμής στον αγαπημένο σου Έντγκαρ. Μας ταλαιπώρησε αρκετά μέχρι να το καταφέρουμε αυτοσχεδιάζοντας απ’ την αρχή ως το τέλος αλλά το αποτέλεσμα μας έκανε εξαιρετικά υπερήφανους …

ΕΤΟΙΜΟ 3               
                                                                                                                                                                                    συνεχίζεται

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Γεια στα χέρια σου …

                                                 συνέχεια εκ του προηγουμένου

Ιδού, λοιπόν, οι οδηγίες για τα κιμαδένια χέρια, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαγώσιμα του πάρτυ για το Halloween.
Μόνο που, απ’ ότι φαίνεται, παραήταν ρεαλιστικά. Ενώ όλοι τα θαύμασαν κανείς,  εκτός από εμάς που τα καταβροχθίσαμε, δεν τόλμησε να τα δοκιμάσει. Κρίμα το μπόι τους. Δεν μας φτάνουν ούτε στο μικρό μας δαχτυλάκι …


Χέρια από κιμά

clip_image001[4]

Υλικά:
700 γρ. κιμάς
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για την επιφάνεια:
κέτσαπ
1-2 φέτες ημίσκληρο τυρί

Μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το προσθέτουμε στον κιμά.  Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα στο multi και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το αυγό, λίγο λάδι και ρίγανη και ζυμώνουμε καλά τον κιμά να αφρατέψει. Τον χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
Πλάθουμε με τον κιμά ένα στρογγυλό μπιφτέκι, που θα γίνει η παλάμη του χεριού και 5 σουτζουκάκια, που θα γίνουν τα δάχτυλα. Ενοποιούμε και βελτιώνουμε το σύνολο με μικρές εικαστικές παρεμβάσεις.

ΣΧΗΜΑ ΣΧΗΜΑ 2
Κόβουμε κομμάτια από ένα λευκό κρεμμύδι και βάζουμε νύχια στα δάχτυλα των χεριών, ενώ μια ροδέλα κομμένη στα 2 γίνεται το κόκκαλο του καρπού.

ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΠΛΑΪ

Αλείφουμε με κέτσαπ την επιφάνεια των χεριών και βάζουμε από πάνω λωρίδες από ημίσκληρο τυρί οι οποίες, όταν λυώσουν και ξεροψηθούν, θα δώσουν την εικόνα του καμμένου δέρματος.

ΜΕ ΤΥΡΙΜΕ ΤΥΡΙ ΚΟΝΤΙΝΟ 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό ανατριχιαστικό αποτέλεσμα. Στα μισά του ψησίματος, μπορούμε να βάλουμε τα χέρια πάνω σε σχάρα για να στραγγίζουν τα υγρά του κιμά.

ΨΗΣΙΜΟ ΨΗΜΕΝΑ

Στρώνουμε σε μια πιατέλα μπόλικο χιονάτο πουρέ και βάζουμε από πάνω τα χέρια, προσθέτοντας μερικές ακόμη ματωμένες πινελιές.

  clip_image001[6]

                                                                              συνεχίζεται …

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Nightmare before …

                                                       συνέχεια εκ του προηγουμένου 

… the party. Ψωμί, τυρί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Πού να τα προλάβω όλα η δόλια μάνα, που τρέχω απ’ το πρωί σαν τη Μαίρη Παναγιωταρά; Βρέθηκα μπόσικη κι υποσχέθηκα πάρτυ για το Halloween – κατάρα στο Χριστόφορο Κολόμβο που ανακάλυψε την Αμερική και τα εθίματά της– και τώρα, φωτιά στα μπατζάκια μου.
Να σκεφτώ, να προγραμματίσω, να ψωνίσω, να τα φτιάξω, να τηγανίζω, να ετοιμάζω τη σαλάτα, να σερβίρω και να  κόβω και ψωμί …
Κουτσά στραβά, έστω και με την ψυχή στα δόντια, έστω και στο παρά ένα, τα κατάφερα. Έτοιμο το ντεκόρ, έτοιμα τα τρομαχτικά φαγητά και γλυκά, έτοιμη κι η μεταμφίεση. Λαίδη Μάκβεθ εσύ, μ’ ένα αιματοβαμμένο νυχτικό, μια περούκα με πολύύύ μακριά μαύρα μαλλιά, ένα μαχαίρι και το κλασσικό κηροπήγιο στα χέρια. Μέδουσα εγώ, με πλαστικά φίδια στα μαλλιά και τα χέρια, να περιμένω τον Περσέα μπας και προλάβω να τον μαρμαρώσω.

Ας μπούμε όμως και στο ψητό, τουτέστιν στο μενού, πιστό στο πνεύμα της γιορτής που επιτάσσει συνταγές από απλώς ανατριχιαστικές έως και ακραία τρομακτικές:

1. Τρεις στρογγυλές πίτσες μεταμορφώνονται σε ιστούς αράχνης:
Για ευκολία, χρησιμοποιούμε τις έτοιμες κατεψυγμένες βάσεις, που πωλούνται σε συσκευασία των τριών τεμαχίων.
Απλώνουμε πάνω στη βάση 3-4 φέτες τυρί και το καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 12΄-15΄. Κόβουμε μια μπάλα μοτσαρέλα σε λεπτές λωρίδες και σχηματίζουμε μ’ αυτές έναν ιστό αράχνης στην επιφάνεια της πίτσας.

 ΒΑΣΗΕΤΟΙΜΗ

Ροδέλες ελιάς παίζουν το ρόλο των εντόμων που πιάστηκαν στα δίχτυα της, φτιαγμένης από κομμάτια μαύρης ελιάς, αράχνης που καραδοκεί για να τα καταβροχθίσει – ίδια η Θέκλα στη Μάγια …

ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟΕΤΟΙΜΗ 2 

2. Τα κιμαδένια χέρια είναι εκ των ων ουκ άνευ γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να λείπουν απ’ το μπουφέ μας. Το μάτι δειλό, μα το χέρι τολμηρό – θα σου δείξω βήμα-βήμα πώς να τα φτιάξεις, είναι πανεύκολα …

ΨΗΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

3. Νά ’χα χίλια μάτια, τα μάτια σου να βλέπω…
Κόβουμε κομμάτια μοτσαρέλας στο μέγεθος και σχήμα ματιού, βάζουμε ροδέλες γεμιστής ελιάς για να φτιάξουμε την κόρη και την ίριδα και δημιουργούμε μικρά αιμοφόρα αγγεία με κέτσαπ.
Εναλλακτικά, φτιάχνουμε μάτια καθαρίζοντας ραπανάκια και αφήνοντας πού και πού λεπτές κόκκινες λωρίδες.
Αν, μάλιστα, φτιάξουμε κι ένα φακελάκι έτοιμη ντοματόσουπα, θα έχουμε το απόλυτο splatter με μάτια να κολυμπούν σε μια λίμνη αίματος – που λένε και τα δημοσιογραφικά κλισέ …

clip_image002[4]     rapanakia matia    


4. Μαύρο φίδι και κολοβό μας έφαγε τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρω αν, οσονούπω, αρχίσουμε να τρώμε φίδια σαν τους Κορεάτες. Πάντως ένα φίδι το φάγαμε στο πάρτυ. Φτιάξαμε την πλεξούδα με πάστα ελιάς και φέτα και της δώσαμε σχήμα φιδιού - αν και περισσότερο με τον κατηραμένο όφι του Καραγκιόζη έμοιαζε, πριν τον σκοτώσει ο Αλέκος με τα κυδώνια …

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΨΗΜΕΝΟ

5. Μούμια-σες, λέει η μαμά μούμια στο μουμιάκι της. Κι εμάς μας έμοιασαν τα λουκανικάκια με μουμιάκια, όταν τα τυλίξαμε με σφολιάτα.
Κόβουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε λεπτές λωρίδες κι αρχίζουμε να τυλίγουμε ένα λουκάνικο Φραγκφούρτης, φροντίζοντας να μην αφήνουμε κενά, αλλά το κάθε γύρισμα να πατάει πάνω στο προηγούμενο. Αφήνουμε ακάλυπτο ένα μικρό κομμάτι φτιάχνοντας το πρόσωπο της μούμιας.

ΤΥΛΙΓΜΑΕΤΟΙΜΟ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 25΄-30΄.

ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ 2

6. Τα βραστά αυγά με το δολοφονικό κρόκο - αυτόν που αφαιρούμε, τον πατάμε με το πηρούνι και τον δουλεύουμε με μαγιονέζα και μουστάρδα για να φτάσει η χοληστερίνη σε δυσθεώρητα ύψη – γίνονται πάντα ανάρπαστα. Ακόμη κι αν έχουν επάνω τους ένα ολόκληρο κοπάδι από αράχνες …

ΠΙΑΤΟ  ΠΙΑΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

7. Και το κλου της βραδιάς: τα μαύρα τρομαχτικά μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με μια πηχτή σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να ξεπροβάλλουν δάχτυλα από λουκάνικα και μάτια από κρεμμυδάκια τουρσί.

ΜΑΥΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Το πιάτο ήταν τόσο τρομαχτικό που έκαψε το φλας. Τελική φωτό γιοκ!

                                                                           συνεχίζεται