Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Παίρνω το μπαστούνι μου …

… και σε κυνηγώ.
Και με το δίκιο μου, νομίζω. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους το δίνουμε – άλλες φορές με επιτυχία και άλλες με παταγώδη αποτυχία. Ποιό είναι το καλύτερο, θα με ρωτήσεις – και με το δίκιο σου, νομίζω. Ποιος θα το κρίνει και πώς θα βγάλουμε άκρη, αφού άλλο θεωρούμε εμείς καλύτερο κι άλλο – συνήθως το εντελώς αντίθετο – τα παιδιά μας. Πικρή και πονεμένη αυτή η ιστορία κι ας μη την πιάσουμε καλύτερα. Επανέρχομαι στο μπαστούνι μου και το κυνηγητό. Παιδιά είναι, λιχούδικα είναι, θα το φάνε και το κρουασάν, θα τα ρημάξουν και τα μπισκότα – τουλάχιστον, ας είναι σπιτικά. Και μην ακούω δικαιολογίες, ότι δεν έχεις χρόνο, δεν τα καταφέρνεις στην κουζίνα, δεν πιάνουν τα χέρια σου: προφάσεις εν αμαρτίαις, που έλεγε κι ο Τρελαντώνης.
Κάνε τον κόπο μια φορά να διαβάσεις προσεκτικά όσα γράφει η συσκευασία. Τα μισά θα καταλάβεις αλλά, ακόμη κι έτσι, θα προβληματιστείς – αν δεν καταλαχταρίσεις. Και στην επόμενη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, πέρνα από το διάδρομο με τα αλεύρια, τη ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς. Εξοπλίσου καταλλήλως και φτιάξε για τα πιτσιρίκια σου σπιτικά μπισκότα …

Μπαστουνάκια με φουντούκιαΠΙΑΤΑΚΙ 2
Υλικά:
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
100 γρ. ψημένα ανάλατα φουντούκια ψιλοαλεσμένα
60 γρ. αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα
20 γρ. ασπράδι αυγού (ασπράδι από περίπου 1 μέτριο αυγό)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από μισό λεμόνι

Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα τριμμένα φουντούκια με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με κουτάλι και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, λιωμένη και χλιαρή. Μόλις ενσωματωθεί, ρίχνουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε απαλά με τις άκρες των δαχτύλων ή με την ανάποδη ενός μαχαιριού, σαν να κόβουμε τη ζύμη (δεν τη ζυμώνουμε). Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 4-5 χιλιοστά.

ΖΥΜΗ ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ   

Χαράζουμε τη ζύμη κατά μήκος σε 2 ίσα μέρη και κόβουμε λωρίδες πλάτους 1-2 εκ. και μήκους 10 εκ. Βάζουμε τα μπαστουνάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-22΄. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ  

Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί ή στα μικροκύματα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος (αν θέλουμε την αραιώνουμε με λίγο γάλα και την αρωματίζουμε με 1 κουταλιά λικέρ) και βουτάμε τις άκρες του κάθε μπισκότου.

ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Και τα κολοκυθάκια …

applause-clapping-hands

… χτυπάνε παλαμάκια … Από τον ενθουσιασμό τους, βεβαίως βεβαίως. Δεν είναι και μικρό πράγμα, από κει που ήσουν συνώνυμο της απαξίωσης –κολοκύθια στο πάτερο, κολοκύθια με ρίγανη, κολοκύθια τούμπανα- να γίνεσαι πρωταγωνιστής. Ολόκληρο κεφάλαιο θα τους αφιερώσω -ναι, στα παρεξηγημένα κολοκύθια, τα ταπεινά καλοκαιρινά ζαρζαβατικά, που - καλόβολα, καταδεκτικά και ευέλικτα - μαγειρεύονται με δεκάδες τρόπους και ταιριάζουν μ’ ένα σωρό υλικά. Όλα έχουν τη χάρη τους -από τα τοσοδούλια τραγανά κολοκυθάκια που τρώγονται ωραιότατα και ωμά, μέχρι τις κολοκύθες που αδειάζουμε με το κουτάλι και καταλήγουν αυτοσχέδια κι εφήμερα παιχνίδια ή αριστουργηματικά έργα τέχνης …

ray ray2 ray4

Ζυμαρικά με πέστο κολοκυθιού

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

Υλικά:
5 τρυφερά κολοκυθάκια
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια μαϊντανός και λίγος φρέσκος δυόσμος
ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού

7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
ζυμαρικό της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση φαρδύ)

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κολοκυθάκια, το τυρί, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε όσο λάδι χρειάζεται για να έχουμε ένα ρευστό, ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.

ΠΕΣΤΟ ΠΕΣΤΟ ΛΥΩΜΕΝΟ

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και, μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το πέστο. Αραιώνουμε με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και προσθέτουμε, με πηρούνα, τα ζυμαρικά, κατευθείαν από την κατσαρόλα.

ΣΩΤΕΖΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2

Ανακατεύομε καλά και σερβίρουμε αμέσως, βάζοντας σε κάθε πιάτο λίγη μοτσαρέλα, ανοιγμένη με το χέρι και αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού.

ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΙΑΤΟ

                                                                          συνεχίζεται ...

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει …

ΕΓΩ ΘΑ Σ ΑΓΑΠΩ 
… και θα σου χτίσω μια μικρή φωλιά …
Για την ακρίβεια, δώδεκα μικρές φωλιές –όχι από άχυρα αλλά από τραγανό φύλλο κρούστας. Και δεν θα τις γεμίσω με αυγά προς επώασιν -δεν είναι καιρός τώρα για να αυξανόμεθα- αλλά με κρέμα βανίλια. Κάνε μόνο μισή ωρίτσα υπομονή κι ύστερα έλα να φωλιάσεις στην κουζίνα μου.

Τραγανές φωλίτσες από φύλλο κρούστας ΠΙΑΤΟ   
Υλικά:
φύλλο κρούστας
άνθος αραβοσίτου βανίλια
λυωμένη μαργαρίνη
φράουλες για τη διακόσμηση

Κόβουμε το φύλλο κρούστας κάθετα σε δύο μέρη κι ύστερα, οριζόντια σε άλλα τρία. Ξεχωρίζουμε τα τετράγωνα κομμάτια και τα βουτυρώνουμε φτιάχνοντας “πακετάκια” των 4 ή 6 φύλλων, ανάλογα με το πόσο παχιά θέλουμε τη βάση του γλυκού. Βάζουμε τα πακετάκια σε βουτυρωμένες θήκες για μάφιν (οι θήκες από σιλικόνη δε χρειάζονται βουτύρωμα).

ΦΥΛΛΟ ΦΟΡΜΕΣ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15΄-20΄) και τις βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και γεμίζουμε τις φωλίτσες. Διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.

 ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΠΙΑΤΑΚΙ

Και για μια διαφορετική –λεμονάτη- εκδοχή, γέμισα τις φωλίτσες με ρυζόγαλο, στο οποίο είχα προσθέσει ξύσμα λεμονιού και τις ενίσχυσα με μια κουταλιά γλυκό κουταλιού λεμόνι.

ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Με τη φουρτούνα, τη μπουνάτσα …

… ας είν’ καλά τα δυο μου μπράτσα (δις), να ζήσει η φτωχολογιά …

ΑΣ ΕΙΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ 
Μάλιστα, κύριε (και πάλι δις). Να ζήσει η φτωχολογιά, γιατί να μη ζήσει; Έτσι που την καταντήσανε, όμως, πώς να ζήσει η δόλια;
Όπως ζούσε και παλιότερα, θα μου πεις. Με λίγα. Αντίρρηση καμία. Μέσα τα κεφάλια, επιστροφή στις ρίζες και την παράδοση και κοιτάμε πώς θα τη βγάλουμε καθαρή. Κι αν τα καταφέρουμε να έχουμε και μια πινελιά «πολυτέλειας», τόσο το καλύτερο. Φτωχός – φτωχός, αλλά κουβαρντάς φτωχός, που έλεγε κι η Βέτα στο «Ένα βότσαλο στη λίμνη».
Πατάτες γιαχνί έχει σήμερα το μενού. Και μην ακούω αηδίες για πατάτες μπλουμ και ιστορίες από το στρατό – ελληνικόν τε και ρωμαϊκόν. Λουκούμι θα τις κάνω, με τη ντομάτα τους τη φρέσκια και τον πελτέ, με λίγο δυόσμο και ρίγανη – άντε, για το χατίρι σας θα βάλω και δυο λουκάνικα απ’ τον Μπέλλη. Και μη μου στραβομουτσουνιάζεις – κοτζάμ Jamie Oliver και λέει τα καλύτερα για τις «Potatoes yiachni» στο περιοδικό του.
Ιδού, λοιπόν, οι ελληνικότατες και παραδοσιακότατες …

Πατάτες γιαχνί

ΚΟΝΤΙΝΟ

Υλικά:
700 γρ. πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
ντομάτες περασμένες στο χοντρό τρίφτη ή 1 συσκευασία κονκασέ
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
ελάχιστο άσπρο κρασί (προαιρετικά)
ζεστό νερό ή ζωμός
δυόσμος, ρίγανη
2 λουκάνικα (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις αφήνουμε σε νερό, μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό, να μαλακώσει. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3΄-4΄, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε και τις πατάτες και τις γυρίζουμε με την κουτάλα, να καλυφθούν με τη σάλτσα απ’ όλες τις πλευρές. Εάν τα χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ζεστό νερό ή ζωμό, μέχρι να σκεπάσει τις πατάτες.

ΑΡΧΙΚΗ

ΙΣΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ

Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με το δυόσμο και τη ρίγανη (ή μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με μπαχάρι και κανέλα). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε, αν χρειάζεται, σε δυνατή φωτιά για 5΄, μέχρι να εξατμιστεί τυχόν περίσσιο ζουμί και να δέσει η σάλτσα, η οποία είναι ιδανική για μακροβούτες με ψωμί …

ΕΤΟΙΜΟ 

ΠΙΑΤΟ 

ΒΟΥΤΑ

 

Ιδού και οι κατά Jamie πατάτες γιαχνί: http://www.jamieoliver.com/magazine/recipes-view.php?title=potatoes-yiachni

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Πρώτες ύλες …

… βασικές για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος. Από το τούβλινο σπιτάκι που έσωσε το τρίτο γουρουνάκι μέχρι την αγάπη, τη συντροφικότητα και την κατανόηση που στηρίζουν μια σχέση, το καλό υλικό εξασφαλίζει και εγγυάται ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας.
Έτσι και στην κουζίνα. Απαραίτητη η τεχνική, ανεκτίμητη η πείρα, αλλά ένα καλό υλικό μπορεί να πάρει όλο το παιχνίδι επάνω του. Μια σωστά ωριμασμένη ντομάτα, μια φέτα σπιτικό ψωμί, ένα κομμάτι καλό τυρί, 3 σταγόνες εξαιρετικό ελαιόλαδο και λίγη βουνίσια ρίγανη - χωρίς καμιά ιδιαίτερη ικανότητα, αλλά επενδύοντας στην καλή πρώτη ύλη, έχεις εξασφαλίσει ένα υψηλής ποιότητας φαγητό.
Ένα λαχταριστό cheesecake στο εξώφυλλο ενός ιταλικού περιοδικού – το πρώτο ερέθισμα. Κύρια υλικά του η ρικότα και το λεμόνι, μπόλικο ξύσμα και σιρόπι – αποκλείεται να μην το φτιάξω. Τα άφθονα caseificia νά ’ν’ καλά κι η μικρή λαϊκή με τα ντόπια φρούτα και λαχανικά.
Τελευταίο στοίχημα, το “εκτελούντε μεταφορέ”. Μπόλικες παγοτσάντες γεμάτες πάγο, πολλές προσευχές να κρατήσει η ψύξη όλες τις ώρες του ταξιδιού κι έτοιμη, πίσω στο σπίτι, να φτιάξω επιτέλους, με φρέσκια ιταλική ρικότα και μυρωδάτα σιτσιλιάνικα λεμόνια …

Cheesecake al limone

ΕΤΟΙΜΟ 
Υλικά:
Για τη βάση:
200 γρ. μπισκότα (πτι μπερ ή digestive)
125 γρ. μαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή

Για τη γέμιση:
210 γρ. φρέσκια ρικότα (ή ανθότυρο)
15 γρ. ξύσμα λεμονιού
5 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. χυμός λεμονιού
125 γρ. ζάχαρη (100+25)
25 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 1 μεγάλος κρόκος)
50 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά)
45 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

Για το σιρόπι
60 γρ. χυμός λεμονιού
3 γρ. ξύσμα λεμονιού
30 γρ. νερό
90 γρ. ζάχαρη

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αναμιγνύουμε καλά με τη μαργαρίνη. Βουτυρώνουμε ή στρώνουμε με (βρεγμένη και στυμμένη)λαδόκολλα μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 22 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα του μπισκότου. Το στρώνουμε πιέζοντας ελαφρά με το χέρι.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄τα υλικά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, χτυπάμε τη ρικότα με τα 100 γρ. από τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τον κρόκο και, μόλις ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα και το κορν φλάουρ.

ΒΑΣΗΚΡΕΜΑΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (25 γρ.) μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα που στέκεται όταν αναποδογυρίζουμε το δοχείο.

 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟΜΑΡΕΓΚΑΜΑΡΕΓΚΑ ΔΟΚΙΜΗ

Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τη μαρέγκα στο μίγμα της κρέμας, διπλώνοντας προσεκτικά με σπάτουλα.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΜΑΡΕΓΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑ

Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης πάνω στη βάση και στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 40΄ περίπου. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 10΄, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΨΗΜΜΕΝΟ

Ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και φυλλαράκια μέντας.

ΠΙΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Βάλτε τώρα που γυρίζει …

Ρόδα είναι και γυρίζει και πολλά λεφτά χαρίζει, σήμερα κληρώνει, σήμερα, ο ένας στους δύο κερδίζει, η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή μητροπολίτη, θα γυρίσει ο τροχός, θα ψηφίσει κι ο φτωχός – τι άλλο να επιστρατεύσω από τη διαρκή παρακαταθήκη μου σε παροιμίες, γνωμικά και άλλα πολλά εμπριμέ …
Έστω για μια μέρα όλα είναι πιθανά. Όλοι είναι εν δυνάμει νικητές, σωτήρες, θριαμβευτές, μέχρι το βράδυ όλοι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι. Όσο για αύριο το πρωί … Α, ρε έρμε Γκόρτσο, τι όνειρο νά ’βλεπες απόψε.
Γι’ αυτό σου λέω, βάλε τώρα που γυρίζει. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σαν τα χαμστεράκια θα γυρνάμε αδιάκοπα τη ρόδα μέσα στο κλουβί μας.
Και μια που είπα ρόδα, θυμήθηκα εκείνη τη συνταγή για λουκάνικα με το –αν μη τι άλλο παράταιρο- όνομα “Catherine wheel”. Θυμίζει το βουλγάρικο καρνάτσε και φαίνεται πως είναι μια πρακτική διαδεδομένη σε διαφορετικές χώρες.
Όσο για το όνομα, παραπέμπει στον τροχό του μαρτυρίου της Αγίας Αικατερίνης, τροχό που αποτελούσε διαδεδομένο όργανο βασανισμού το Μεσαίωνα. Στην περίπτωσή μας πάντως, το μόνο βασανιστήριο είναι να μοιραστείς το φαγητό με τους συνδαιτυμόνες …

Ο τροχός της γεύσης (Catherine wheel sausage)

ΠΙΑΤΕΛΑ ΠΛΑΪ

Υλικά:
500 γρ. φρέσκα και μαλακά λουκάνικα
5-6 φυλλαράκια φασκόμηλο
λάδι, ρίγανη
Για τη γαρνιτούρα:
πατάτες και κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες
Για τη σάλτσα φέτας:
150 γρ. φέτα
150 γρ. γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη, πιπέρι

Ξετυλίγουμε τα λουκάνικα και πιέζουμε τη γέμιση, δημιουργώντας ένα μεγάλο ενιαίο λουκάνικο.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΞΕΤΥΛΙΓΜΑ

Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το στύβουμε καλά και το απλώνουμε. Αρχίζουμε να τυλίγουμε το λουκάνικο σπειροειδώς πάνω στη λαδόκολλα. Βάζουμε τα φύλλα του φασκόμηλου ανάμεσα στις σπείρες, ραντίζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και κάνουμε απαλό “μασάζ”. Αφήνουμε 30΄ να αρωματιστεί.
Στερεώνουμε χιαστί το λουκάνικο με δύο μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΣΤΕΡΕΩΣΗ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄περίπου ή σε δυνατό γκριλ μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και σε δυνατή φωτιά για 7΄-8΄. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

ΨΗΜΜΕΝΟ ΤΣΙΠΣ ΚΟΝΤΙΝΟ 

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φέτας, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και περιχύνουμε ή βουτάμε σ’ αυτήν τα τσιπς.

ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣΠΙΑΤΕΛΑ ΦΛΟΥ